Vrei să călătorești în Anglia sau să trimiți colete?

Ce trebuie sa stii despre taxele vamale pentru coletele din Anglia

Atunci cand ne gandim sa cumparam ceva din Anglia, ne gandim la preturile mai bune si la produsele care nu sunt disponibile in Romania. Insa, atunci cand vine vorba despre a plati taxele vamale pentru coletele din Anglia, lucrurile se complica. In acest articol, vom explica ce trebuie sa stiti despre taxele vamale pentru coletele din Anglia, cum se calculeaza si cum puteti evita sa platiti prea mult.

Ce sunt taxele vamale?

Taxele vamale sunt taxe pe care trebuie sa le platiti atunci cand importati bunuri din afara Uniunii Europene. Acestea sunt calculate pe baza valorii bunurilor si a tarifului vamal aplicabil. In cazul in care valoarea bunurilor este mai mica de 150 de euro, nu trebuie sa platiti taxe vamale.

Cum se calculeaza taxele vamale pentru coletele din Anglia?

Taxele vamale sunt calculate pe baza valorii bunurilor si a tarifului vamal aplicabil. Valoarea bunurilor se determina prin adunarea pretului de cumparare, a costurilor de transport si de asigurare si a oricaror alte costuri suportate in legatura cu importul bunurilor. Tariful vamal se aplica pe baza clasei tarifare a bunurilor si a tarifului specific pentru fiecare produs in parte.

Cum puteti evita sa platiti prea mult in taxe vamale?

Exista cateva modalitati prin care puteti evita sa platiti prea mult in taxe vamale pentru coletele din Anglia:

  • Asigurati-va ca valoarea bunurilor nu depaseste 150 de euro. Daca valoarea bunurilor este mai mica de 150 de euro, nu trebuie sa platiti taxe vamale.
  • Cumparati produse care au tariful vamal scazut. Exista anumite produse pentru care tariful vamal este mai scazut, precum carti, ziare si reviste.
  • Folositi un curier care sa se ocupe de formalitatile vamale. Multi curieri ofera servicii care sa se ocupe de formalitatile vamale in locul dvs., ceea ce poate face ca procesul sa fie mai simplu si mai putin costisitor.
  • Utilizati un serviciu de depozitare vamala. Puteti utiliza un serviciu de depozitare vamala pentru a pastra coletele in afara zonei vamale pana cand sunteti gata sa le importati, ceea ce va permite sa evitati sa platiti taxe vamale imediat

Ce documente sunt necesare pentru a plati taxele vamale?

Pentru a plati taxele vamale, va trebui sa prezentati urmatoarele documente:

  • Factura comerciala, care sa contina detaliile despre bunurile importate, precum pretul de cumparare, costurile de transport si de asigurare si orice alte costuri suportate in legatura cu importul bunurilor.
  • Declaratia vamala, care trebuie sa fie completata si semnata de catre dvs. sau de catre persoana responsabila cu importul bunurilor. Aceasta trebuie sa contina detaliile despre bunurile importate, precum clasa tarifara, tariful vamal si valoarea bunurilor.
  • Alte documente, precum certificatul de origine sau licenta de import, pot fi necesare in functie de bunurile importate.

Concluzie

Taxele vamale pentru coletele din Anglia pot fi complicate, dar cu cateva cunostinte si planificare, puteti evita sa platiti prea mult. Asigurati-va ca aveti toate documentele necesare, calculati valoarea bunurilor si tariful vamal si luati in considerare utilizarea unui curier sau a unui serviciu de depozitare vamala.

2uk.ro

Vrei să trimiți colete sau să călătorești în Anglia?