Termeni si Conditii de Transport Anglia - Romania si Retur

I.Partile contractuale:

1.Prestator:

2uk.ro

Telefon: 0752165561

Email: contact@2uk.ro

Obiectele principale de activitate al 2uk.ro, si obiectele contractului, sunt serviciile de curierat pe ruta Romania – Germania sau retur. Aceste servicii de curierat se refera la transportul coletelor si autoturismelor pe ruta specificata.

1.Client/beneficiar:

Solicitantul serviciilor, in continuare client, este cel care completeaza formularul de rezervare din cadrul site-ulul cu datele privind transportul coletelor sau autoturismelor din Germania in Romania sau retur.

 

 1. Transport colete:

Pentru ca serviciul de transport colete sa se desfasoare in conditii optime, expeditorul se angajeaza la respectarea termenilor si conditiilor prevazuti in prezentul document, dupa cum urmeaza:

 1. Predarea coletului catre 2uk.ro se face pe propria raspundere si respectand normele privind produsele interzise.
 2. Prin predarea coletului se intelege demararea serviciului de transport colete si acordul privind furnizorii/partenerii stabiliti de 2uk.ro.
 3. Clientul este de acord cu verificarea/inspectarea coletului privind produsele interzise de catre 2uk.ro si autoritatile vamale, efectuata in baza unui proces verbal.
 4. Prestatorul este exonerat de raspundere in cazul retinerii coletului datorat nerespectarii politicilor privind obiectele interzise si ale legilor in vigoare privind conditiile de transport. Toate cheltuielile si sanctiunile impuse de catre reprezentantii legali vor fi redirectionate catre solicitantul serviciilor.
 5. Coletele vor fi retinute de catre prestator pana la achitarea integrala a costurilor de transport stabilite initial. In cazul in este solicitata plata la destinatie, dar aceasta nu este onorata, plata revine in atributiile solicitantului.
 6. Prestatorul serviciilor de transport colete nu este raspunzator de ambalarea necorespunzatoare a coletelor si de pagubele survenite ulterior datorita acesteia, asupra bunurilor transportate. In cazuri exceptionale, prestatorul are dreptul de a refuza expeditia chiar si dupa preluarea coletului si de a retine coletul 30 de zile. Daca dupa 30 de zile coletul nu va fi ridicat de catre expeditor sau destinatar, 2uk.ro intra in proprietatea bunurilor transportate.
 7. Reclamatiile pot fi adresate prin email: contact@2uk.ro. Nu sunt luate in considerare reclamatiile facute prin orice alt canal de comunicare.
 8. Daca deteriorarea/pierderea/distrugerea partiala a coletelor este din vina prestatorului, expeditorul este indreptatit la despagubire.
  1. Daca este mentionata valoarea declarata a coletului in momentul preluarii de catre prestator, atunci suma despagubirii va fi egala cu aceasta.
  2. Daca nu este mentionata valoarea declarata a coletului in momentul preluarii de catre prestator, atunci suma despagubirii va fi egala cu maxim 50 Euro.
 9. Nu se acorda despagubiri in urmatoarele cazuri:
  1. Deteriorarea sau pierderea bunurilor in timpul transportului cauzate de nerespectarea conditiilor de ambalare;
  2. Deteriorarea ambalajului in cazul in care acestea nu respecta conditiile de ambalare;
  3. Deteriorarea coletelor cu continutului perisabil;
  4. Deteriorarea bunurilor in cazul in care nu s-au declarat caracteristicile acestora (fragil, casabil, etc);
  5. Deteriorarea bunurilor produsa in urma manevrarii acestora de catre expeditor sau destinatar;
  6. Coletul nu este etichetat corespunzator de catre expeditor privind detaliile de livrare sau adresa destinatarului este gresita;
  7. Deteriorarea produselor electronice cauzate de magnetism sau electricitate.

 

PRODUSE INTERZISE DE LA TRANSPORT

 • arme de foc (inclusiv cele cu aer comprimat sau de vanatoare)
 • artificii, pocnitori si alte produse pirotehnice
 • baterii (incluzand cele cu litiu, baterii auto)
 • gaz, dispozitive pirotehnice
 • medicamente cu prescriptie medicala
 • plante si animale
 • ambalaje din sticla si plastic
 • mobilier si instrumente casnice
 • produse impachetate in pungi,saci, saci din panza
 • droguri, substante halucinogene, materiale psihotrope
 • produse neambalate corespunzator
 • obiecte din portelan si ceramica
 • alimente perisabile, alimente inghetate
 • bani (in orice moneda)
 • colet adresat pentru orificiul postal
 • alcool in cantitate comerciala, respectiv tutun in orice cantitate
 • narcotice, alte materiale halucinogene si definite in codul penal

 

PRODUSE TRANSPORTATE IN REGIM SPECIAL:

 • ecran LCD, CRT, cu LED sau cu plasma
 • mobilier montat pe paleti (conditie: cutie de carton captusita corespunzator)

In cazul in care unul sau mai multe produse din lista celor interzise sunt depistate de catre prestator se demareaza procedura de returnare de urgenta, iar prestatorul este exonerat de orice raspundere privind continutul coletului.

III. Transport auto:

Pentru ca serviciul de transport auto sa se desfasoare in conditii optime, expeditorul se angajeaza la respectarea termenilor si conditiilor prevazuti in prezentul document, dupa cum urmeaza:

 1. Transportul auto se face in baza actului de identitate a expeditorului, certificatului auto si CRM.
 2. Preluarea comenzii si factura constituie dovada incheierii contractului de transport auto intre transportator si solicitant, a carui identitate trebuie demonstrata la cerere, precum si a posesorului autovehiculului.
 3. Solicitarile care nu contin suficiente date care sa faca posibil transportul nu vor fi luate in considerare de catre prestator.
 4. Documentele obligatorii la ridicarea autoturismului de catre prestator sunt:
  1. Document de vanzare-cumparare;
  2. Act de proprietate a vehiculului;
  3. Certificatul autoturismului;
  4. Document care sa ateste achitarea texelor si impozitelor in tara de provenienta (daca este cazul)
 5. Clientul are dreptul de a solicita transportul autovehiculelor noi, second hand sau avariate.
 6. Prestatorul are dreptul de a refuza cererea clientilor care solicita transportul autovehiculelor peste masa maxima admisa pe platforma.
 7. Prestatorul este exonerat de raspunderea pentru tansportul autovehiculelor furate sau neinregistrate.
 8. Prestatorul nu isi asuma raspunderea pentru pagubele materiale aduse autoturismului in urma manevrarii in timpul incarcarii/descarcarii acestuia pe platforma.
 9. Prestatorul nu isi asuma raspunderea si nu poate fi tras la raspundere pentru pagube materiale aduse autovehiculului inainte si dupa efectuarea transportului.
 10. Prestatorul nu poate fi tras la raspundere pentru orice daune de ordin estetic (zgarieturi, indoieturi) provocate de catre conditiile de drum sau mediul inconjutaror (de exemplu: pietre, ramuri, grindina, etc).
 11. Prestatorul are obligatia de a transporta vehiculul de la locatiile de plecare si destinatie specificate de catre client in cererea scrisa.
 12. Prestatorul are obligatia de a efectua serviciul de transport auto folosind platforme omologate.
 13. Prestatorul isi rezerva dreptul de a factura cheltuielile suplimentare care pot aparea in urma modificarii traseului la solicitarea clientului.

 

 1. Dispozitii finale:

Orice alta dispozitie privind serviciul de transport care nu face parte din prevederile prezentului document va fi guvernata de reglementarile legislative ale Codului Civil, respectiv legislatia Romaniei privind conditiile de transport.

Partile formate din Prestator, respectiv Client, accepta prevederile incluse in prezentul document de termeni si conditii generale de transport si isi asuma raspunderea contractuala privind respectarea acestora, respectiv normelor legislative in vigoare.

Termenii si Conditiile din prezentul document se vor modifica numai in scris.